Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može bitiDvostrani italijanski krst

Takav krst se ponekad naziva "istaknut". Sastoji se od dvostranih krstova. A oni su, s druge strane, ograničeni horizontalnim i vertikalnim šavovima. Oba šava se izvode kao najjednostavniji krst. Italijanski krst je vezan u 2 faze. Prvo u jednom pravcu, onda u drugom. Unesite nit i napravite prvi šav na desnoj strani udesno. Zatim, sa pogrešne strane, šava se pravi s leva na desno (pogledajte Sliku 1).

Sledeći korak je vertikalni šav na prednjoj strani. Sada morate podvrgavati dvostrani horizontalni šav ispod krsta. Akcije se ponavljaju od samog početka. U zadnjoj fazi, igla se pomera u suprotnom smeru. Morate da šijete drugi krstasti krst i vertikalne šavove. One odvajaju krstove jedni od drugih. Kada napravite drugu liniju, horizontalne šavove ispod krstova prvog reda biće iznad krstova sledećeg reda. Takav vezen materijal vrlo efektno izgleda na tankom tkaninu.Šipovi moraju biti čvrsti, ali istovremeno ne bi trebali zajedno izvlačiti materijal.

Crnogorski krst


Takav krst je podeljen vertikalnim šavovima. Na obrnutoj strani nalaze se krsti od dva kosa šavova. Na pogrešnoj strani će se videti uobičajeni križi sa vertikalnim srednjim šavovima. Za izvođenje takvog šablona - najbolje je uzimati debele niti. Crnogorski krst počinje sa izduženim šavom, izvedenim s leva na desno kroz 4 horizontalne i 8 vertikalnih navoja. Nakon toga, igla se vraća pod prve 4h4 niti, zarobljene prvim šavom. Treći šav se izvršava baš kao i prvi.Sa pogrešne strane dobijaju se krstovi koji prelaze vertikalne šavove (vidi sliku 2). Sa donje strane, ovaj uzor izgleda impresivno nego na prednjoj strani.

Alžirski krst

Tehnika izvođenja alžirskog krsta je vrlo jednostavna. Kada se to uradi, napred 1-2 linije napred. Poželjno je napraviti šavove kroz neparan broj niti. Ovaj obrazac izgleda veoma lepo na debeloj tkanini. Linije alžirskog krsta su povezane jedni sa druge i na vrhu i na dnu.Važno je osigurati da su križi isti. Ovakav obrazac obično je ukrašen salvijanima i kuhinjskim peškirima.

Malteški krst

Ovaj šav je veoma dobar na kuhinjskim posuđima. Bolje je da ga vezete ukrivenim pamučnim navojem. Igla se privlači na lice u tački 1. Sada počinjemo da iskujemo od prvog levog dijamanta. Navoj se prenosi ispod osnovne mreže prema slici.

Naizmenično prolazeći niti ispod bazne mreže iznad njega, drugi romb (najniži) se izvršava, približavajući ga kroz centralni romb.

Sada morate izvršiti pravi dijamant, takođe prolazeći navoje ispod i iznad bazne mreže, i idite na gornji romb (pogledajte sliku 3). Kada prepletemo sve rombove mreže, moramo popraviti nit na pogrešnoj strani vezice.

Francuski krst


Nit se proteže sa donje strane i kreće se kroz 2 dvostruke ili 4 pojedinačne žice. Nit se proteže na levoj strani pod dvostrukim navojem. I vrati nit na prvi šav. Igla se ubacuje u sredinu između četiri navoja platna i odvija se do prvog šiva. Sada je sličan šav sa desne strane. Nakon što ga izvršimo, iglom se pod uglom usmeravamo na sledeći šav. Šablon se izvršava u kosim redovima.

Bugarski krst

Ova vrsta veziva se takođe zove dvostruki krst. Više vezbane i lepše čini vezom. Takav krst se sastoji od 2 dela. Prvo, vezano je jednostavno ukrštanje, a na vrhu - ravna linija u skladu sa Slikom 4.


Prilikom vezivanja pravog krsta, važno je da iglica jasno uđe u sred između odgovarajućih vrhova donjeg krsta. Tek onda će vez da izgleda lepo i uredno.

Krst Svetog Đorđa

Ova vrsta krstova je kao znak plus. Možete ga postaviti parnim brojevima ili bilo kojim redosledom. Dizajniran je da popuni pozadinu vezivanja. Prvo, šav se pravi na horizontalnoj ravni s lijeva na desno. Zatim se iglica sa pogrešne strane lica izvuče preko primljenog šiva. Završite šav sa šavom u vertikalnoj ravni. Zato je potrebno posmatrati da je rastojanje između krstova jednako. I vertikalni i horizontalni šavovi treba da budu iste veličine. Takva tehnika najčešće se koristi za vezivanje bilo kojeg folklora.

Grčki krst

Ova vrsta krsta se razlikuje od uobičajene izvedbe početne faze i nagiba bočice. Prvi šav se izvršava u pravcu odozdo-gore i levo-desno, kroz dvije duple trake. Dalje, iglica se povlači sa unutrašnje strane donje strane na horizontalnoj ravni pod dvostrukim dvostrukim pramenama, a šav se pravi nagnuto nadole. Grčki krst dopunjuje kretanje iglice s leva na desno kroz četiri dvostruke pramene preko koga je počeo prvi šav. Nakon toga, igla se povlači, prolazeći dvostruke pramene sa strane donje strane, u horizontalni položaj. Prilikom izvođenja ovog šava, nije važno koja je strana ušla u vezne redove. Ako koristite finu nit u ovakvom vezu - to će izgledati ružno na račun pojavljujućć lumena.Uzorak neće izgledati spektakularno kao da je napravljen sa debelim navojem. Grčki krst je vezan kao elementi odjeće, kao i slike.

Platno se pokupi i ugradi u okvir, odabir šara, niti su već pripremljene, čini se da možete započeti rad. Evo samo jedno pitanje, ikako zašiti vezeni šav? I uopšte,koje su vrste krstova? A šta to znači napraviti ivice? Počećemo da odgovaramo na sva pitanja u redu. Prvo, da razmotrimo kakva je tokriži i da su najčešće vezeni. Trenutno poznataviše od desetak vrsta šavova "krst".

Vrste šavova za krstasto šivanje

1.Jednostavan krst - najčešće korišćena vrsta, koja se takođe naziva brojanjem krsta, koristi se u slikama, stolnjacima, odeći i jastucima. Izrađen je od 2 šavova, koji su nagnuti u suprotnim pravcima i presecaju u sredini. Jedan krst ima jednu ćeliju.

Najčešće, prvi šav je napravljen iz donjeg levog ugla, a završava se dijagonalno u gornjem desnom uglu. Sledeći šav počinje iz donjeg desnog ugla i završava se u gornjem levom uglu. Slika napravljena u ovoj tehni ini izgleda urednije ako je smer svih gornjih konaca isti.


2.Nedovršeni krst ili polukrug - ne manje popularna vrsta šavova, koristi se u tapiserijama i jednostavnim slikama. Postoje jednostavni polu križevi jednaki po redosledu. Oni predstavljaju jedan šav sa jednostavnim krstom, sa pravcem šavova u bilo kom smeru. Preduslov je da svi šavovi moraju biti u jednom pravcu. Pored toga, postoje i polu-lukovi u?,?,? veličina redovnog krsta.
3.Bugarski krst ili Levijatan - ne manje popularan, koristi se za vezivanje jastuka. Obavlja se u sledećem nizu: prvo napravite jednostavan krst, a na vrhu se pravi krst. Osnovni uslov za postavljanje pravog krsta, tačno u sredini i njegovih šavova prelazi na istom mestu kao i jednostavan krst.


4.Straight cross Da li je raskrsnica dve horizontalne i vertikalne stackove. Koristi se za ukrašavanje ručno rađenih.

5.Izduženi krst ili slavski - Rijetko se koristi kao ornament posteljine ili peškira. Izvođeni, kao i jednostavni, samo po visini, uzimaju dve ćelije, a ne jedno.

6.Cipela sa krstom "koza" - jedan od najstarijih vrsta krstova, trenutno se retko koristi. To je mešavina slovanskog krsta i jednostavnog.7.Dvostrani krst - Kao rezultat vezivanja, krst se dobija sa prednje i donje strane. Koristi se za vezivanje na tankom transparentnom tkaninom i tilu.8.Dvostruki krst ili italijanski - jednostavna križanja se menjaju sa malim pravim linijama.


9.Seamstaff seamstress- spolja može izgledati kao bugarski. Glavna razlika u njenoj osnovi je ravna krst, a na vrhu se primjenjuje jednostavno, a šavovi jednostavni, mogu biti manji od ravne.


Ostatakšavove za krstasti šav sada se praktično ne koriste. Pored "križnog" šiva, možda ćete morati da šijete šav sa iglo ili slikama. Koriste se za obradu glavnih elemenata slike.


Related news

Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može biti image, picture, imagery


Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može biti 60


Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može biti 83


Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može biti 5


Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može biti 35


Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može biti 7


Vrste šavova za krstasto šivanje. Seam za vezivanje krsta, kako to može biti 41